Najlepsze kebabownie, specjały kuchni arabskiej w Warszawie. To danie, które możesz zjeść zarówno na lunch, obiad w pracy, kolację, a nawet jako uzupełnienie energii podczas późnonocnej imprezy.

Jako miejsce pochodzenia kebaba podawane są kraje kuchni arabskiej. Podobno kebab odkryli mieszkańcy wsi Azji Mniejszej, którzy gdy piekli barany czy woły stwierdzili, że właściwie dopieczone zewnętrzne warstwy mięsa wycinane w swego rodzaju wiórki, są wyjątkowo smaczne. Orientalnych lokalizacji jest ponad dwadzieścia – Liban, Turcja, Armenia, Izrael, Iran i in. Kebab przygotowuje się z krojonego obracającego się pieczonego mięsa baraniego, cielęcego, drobiowego, ale nigdy wieprzowego (jednak w Polsce często spotkamy wieprzowy kebab). Mięso skrawane jest specjalnym nożem z pionowego rożna. Właściwy kebab przygotowuje się dosyć szybko i podawany jest w chlebie, bułce, macy, picie lub na talerzu, niekiedy – zapewne dla zgłodniałych - pojawia się jako wersja z frytkami. Kebabowi towarzyszą dodatki warzyw głównie, bardzo zdrowej skąd inąd - kapusty, oryginalny sos – ostry lub łagodny. Jest to z pewnością przepyszna kanapka z mięsem, która u nas w kraju smakuje nie tylko nocą.

Wybierz najlepszy dla siebie i zamów kebab w Warszawie, na jaki dzisiaj masz ochotę. Wybierz rozmiar tradycyjny lub powiększony. Znajdź go na swoim talerzu. Jeśli nie masz ochoty wychodzić z domu, albo gdy nie możesz wyrwać się z biura wybierz uznany, oryginalny smak sycącego dania. Przejrzyj naszą ofertę, zadecyduj i zamów kebab w Warszawie.

Dowozimy kebab z sieci bistro czy barów. Dostarczymy go na spotkania biznesowe, lunche, po pracy do domu oraz na wyjątkowe okazje. Natalerzu.pl znajdziesz ofertę dań i produktów najwyższej jakości.

Inne popularne kuchnie i potrawy